پایگاه خبری - اطلاع‌رسانی وب ‌دا - خراسان شمالی
شنبه ٨ اردیبهشت ١٤٠٣ -
»
اخبار زیر مجموعه های علوم پزشکی خراسان شمالی


گزارش بازدید وب سایت :

کاربران آنلاین : ۹۳ نفر

تعداد بازدید های امروز : ۳۲۵۹ مورد

تعداد بازدید های کل : ۳۲۰۸۲۸۱ مورد

شنبه ٥ دی ١٣٩٤ ساعت ١٤:١١ ب.ظ   ( بازدید : 430 نفر )

با توجه  به شروع هفته بسیج آموزش تغذیه (30آذرماه الی 14دیماه) و لزوم حساس نمودن و آگاه سازی آحاد جامعه در خصوص عوارض مصرف بالای نمک و تشکیل کمپین حذف نمکدان از سفره  نشست اصحاب رسانه در مورخه 5 دیماه در محل سالن اجتماعات معاونت بهداشتی برگزار شد .

دکتر"سید احمد هاشمی" معاون بهداشتی دانشگاه در جمع خبرنگاران استان به «حذف نمکدان از سفره ها»به عنوان جمله کلیدی این کمپین اشاره کرد و نسبت به آمار مرگ و میر ناشی از افزایش مصرف نمک و فشار خون بالا و افزایش سکته های قلبی و مغزی در جامعه هشدار داد.76 درصد آمار بیماری ها در ایران مربوط به بیماری غیر واگیر است که تغییر سبک زندگی می تواند به کاهش این آمار کمک قابل توجهی کند.دکتر"هاشمی" اظهار داشت:سازمان جهانی بهداشت در نظر دارد با اجرای شاخص هایی تا سال 2035 آمار بیماری های غیر واگیر را کاهش دهد.وی توصیه کرد:میزان مصرف نمک توصیه شده برای هر فرد بزرگسال در روز 5 گرم و معادل یک قاشق چایخوری سر خالی است و بچه ها نیز باید حدود 3 گرم نمک در روز مصرف کنند.وی به کاهش مصرف چربی و شکر نیز برای کاهش آمار بیماری های غیر واگیر اشاره کرد و افزود:توصیه سازمان جهانی بهداشت برای کاهش مصرف شکر حداکثر 25 گرم در روز و مصرف چربی های غیر اشباع نیز 46 گرم در روز است که مطلوب آن باید به 35 گرم برسد.وی خاطر نشان کرد:مصرف شکر و قند در کشور هم اکنون 66 گرم در روز است که با برپایی این کمپین در نظر داریم برای کاهش این آمار نیز تلاش کنیم .به گفته معاون بهداشتی دانشگاه در کشور ما به طور متوسط میزان مصرف نمک در روز به ازای هر فرد 10.8گرم است که باید این آمار به 5 درصد برسد و برای رسیدن به این هدف مهم باید در گام نخست نمکدان ها را از سفره ها برداشت.دکتر"هاشمی" با تاکید بر این که40 درصد مرگ و میرها ناشی از بیماری های قلبی و عروقی است  ،برای کاهش آمار مرگ و میر ناشی از بیماری های قلبی و عروقی باید مصرف نمک را کاهش داد،از غذاهای کنسرو شده کمتر استفاده کرد،برای طعم دادن به غذا به جای نمک از سیر،پیاز و سرکه و آبلیمو استفاده کرد.ذایقه بچه ها را از کودکی به مصرف کم نمک و شکر عادت دهید و از تنقلات شور برای میان وعده آن ها کمتر استفاده نمایید .به گفته وی باید تمایل مردم برای استفاده از نان های سبوس دار بیشتر شود که در این خصوص نیز تمهیداتی انجام شده تا طی فرایند سبوس گیری این میزان به کمتر از 13 درصد برسد .


منبع : معاونت بهداشت دانشگاه چاپ مطلب ارسال خبر به دوستان



رتبه بندی شما به مطلب فوق:

دیدگاه‌ها 0 نظر

این مطلب فاقد نظر می باشد.