پایگاه خبری - اطلاع‌رسانی وب ‌دا - خراسان شمالی
پنج شنبه ٦ اردیبهشت ١٤٠٣ -
»
اخبار زیر مجموعه های علوم پزشکی خراسان شمالی


گزارش بازدید وب سایت :

کاربران آنلاین : ۴۱ نفر

تعداد بازدید های امروز : ۱۱۲۵ مورد

تعداد بازدید های کل : ۳۲۰۰۰۷۴ مورد

چهارشنبه ١٩ آبان ١٣٩٥ ساعت ١٢:٤٥ ب.ظ   ( بازدید : 640 نفر )


1- كرفس

 دندانپزشك

خوردن كرفس اولا باعث افزايش ترشح بزاق مي شود كه مي دانيم بزاق خاصيت ضد پوسيدگي و محافظت از دندان ها را دارد. دوما جويدن زياد كرفس باعث ماساژ لثه مي شود و به صورت مكانيكي، به تميز كردن سطوح دندان ها كمك مي كند.



2- پنير

دندانپزشك



پنير با كربوهيدرات پايين و كلسيم و فسفات زياد، PH محيط دهان را متعادل مي كند و از خورده شدن مینای دندان به وسیله اسیدهای ناشی از تجزیه خوراکی ها جلوگیری می كند و روي ميناي دندان خاصيت بازسازي و محافظت كننده دارد. خوردن يك تكه پنير، بلافاصله پس از مصرف خوراكي هاي حاوي مواد قندي، مي تواند در پيشگيري از پوسيدگي دندان ها مفيد باشد. البته بايد بدانيم هيچ چيز جاي مسواك زدن به موقع  و استفاده صحيح از نخ دندان را نمي گيرد. 




3- چای سبز

دندانپزشك

چاي سبز با داشتن پلي فنول ها و آنتي اكسيدان، باكتري هاي مضري كه ايجاد پوسيدگي و بوي بد دهان مي كنند را از بين مي برد. همچنين بسياري از چاي سبز ها حاوي فلورايد هستند و مي دانيم كه فلورايد، دندان ها را از پوسيدگي محافظت مي كند. 




4- كيوي ، سيب ، توت فرنگي و مركبات


 

اين ميوه ها حاوي ويتامين C فراوان هستند و براي لثه مفيدند چون كه ويتامين C  در ساختمان شبكه كلاژن موجود در لثه ها  و پوست، ضروري و لازم مي باشد. همچنين گاز زدن سيب عمل تميز كردن دندان ها را به صورت مكانيكي انجام مي دهد.




5- پياز

alt



پياز خام با داشتن تركيبات سولفور آنتي باكتريال قوي، باكتري هاي مضر دهان را از بين مي برد و براي سلامت دندان و لثه مفيد است. شايان ذكر است كه مصرف پياز همراه با جعفري يا نعنا مي تواند از ايجاد بوي بد آن در دهان جلوگيري كند. همچنين آب پياز مي تواند در كاهش درد دندان موثر باشد.



6- كنجد

alt



بعضي مغز ها به خصوص كنجد با داشتن كلسيم زياد، مي توانند در حفظ استحكام استخوان هاي اطراف دندان ها مفيد واقع شوند.



7- قارچ

alt



طبق تحقيقات انجام شده، قارچ به واسطه ي داشتن گلوكان نوع A مي­تواند از تشكيل پلاك ميكروبي و ايجاد پوسيدگي در سطوح دندان­ها جلوگيري كند.





8- هويج، بروكلي و كدو تنبل

alt



اين سبزيجات به مقدار زياد حاوي ويتامين A  مي باشند كه براي ميناي دندان مفيد  و ضروري است.






9- شير و ماست

alt



اين دو حاوي كلسيم فراوان هستند كه مي دانيم براي دندان و استخوان مفيد است. ماست بدون مواد شيرين كننده مي تواند به دليل داشتن اسيد لاكتيك، براي سلامت لثه بسيار مفيد باشد و از ايجاد بيماري هاي لثه جلوگيري كند.




10- آب

alt



نوشيدن آب مي تواند همچون بزاق عمل شتشوي دندان ها و پاك كردن مواد غذايي بين دندان ها را انجام دهد و لثه را هيدراته مي كند. 








 

♣♣♣







آيا آدامس برای دندان ها مفيد است؟!

دندانپزشك

 

جويدن آدامس هاي بدون قند (sugar free)  به خصوص بعد از غذا خوردن، مي تواند در پيشگيري از ايجاد پوسيدگي دندان ها مفيد باشد. 

به 3 طريق:

1-محيط دهان بعد از غذا خوردن خاصيت اسيدي پيدا مي كند و در چنين محيطي زمينه براي پوسيدگي دندان ها  مساعد مي شود.
آدامس هاي بدون قند مي توانند اين محيط اسيدي را خنثي كنند و اين خود مانع از ايجاد پوسيدگي در دندان ها مي شود.

2- جويدن آدامس هاي بدون قند، ترشح بزاق را افزايش مي دهد.

3- عمل تمييز كردن مكانيكي سطوح دندان ها را انجام مي دهد. 


توجه كنيد روي بسته اين گونه آدامس ها   sugar free (بدون قند)  درج شده است.  

البته لازم به ذکر است که شیرین بودن این گونه آدامس ها به خاطر داشتن قندهای بی ضرری مثل زایلیتول و یا سوربیتول می باشد.

 


منبع : واحد بهداشتی دانشکده دندانپزشکی چاپ مطلب ارسال خبر به دوستان



رتبه بندی شما به مطلب فوق:

دیدگاه‌ها 0 نظر

این مطلب فاقد نظر می باشد.