یكشنبه ٣١ تیر ١٣٩٧ -

یكشنبه ٢٤ دی ١٣٩٦ ساعت ٩:٤٥ ق.ظ   ( بازدید : 116 نفر )

آمار و اطلاعات در هر سازمان از ارزشمندترین دارایی هایی قلمداد می گردد که چکیده عملکرد و نتایج فعالیت های سازمان را در بر می گیرد .

به گزارش وب دا مدیر حراست دانشگاه با تاکید بر این مطلب گفت: به همان اندازه که بهره گیری از  اطلاعات می تواند به مدیران و مسئولین در انتخاب راهبردها و سیاست های مناسب در راستای رسیدن به اهداف سازمانی کمک نماید؛ دسترسی به این اطلاعات از سوی افراد غیر مرتبط که به آن ها افراد غیر مجاز اطلاق می گردد می تواند به پیشبرد اهداف سازمانی و توسعه و پیشرفت آتی سازمان یا مجموعه ای از سازمان های مرتبط ضربه وارد نماید.

دکتر"فانی" تصریح داشت:چنانچه موجودیت یک سازمان را به صورت یک پیکر واحد در نظر بگیریم، اطلاعات همانند خون در تمام اندام ها و بافت های این پیکر در جریان است و به تک تک سلول ها حیات می بخشد.

به گفته وی چنانچه جراحتی در این پیکر ایجاد شود خون شروع به خروج از چرخه درست خود نموده و چنانچه به موقع درمان نگردد باعث نابودی حیات آن خواهد شد.

وی افزود:دسترسی افراد غیرمجاز و فاقد صلاحیت به اطلاعات هر سازمان همانند ایجاد زخم در بدن انسان است که در ابتدا باعث ایجاد هزینه های گوناگون شده و در نهایت به ناکامی سازمان می انجامد .

وی اظهار داشت:عوامل متعددی در خروج غیر مجاز اطلاعات از سازمان ها نقش دارند که در این بین عوامل انسانی از جمله مهم ترین آن ها هستند و با گسترش ارتباطات در عصر حاضر متاسفانه تاثیر عوامل انسانی در خروج غیر مجاز اطلاعات از سازمان ها افزایش یافته است .

به گفته وی امروزه تلفن های همراه هوشمند ،شبکه های اجتماعی مجازی، موتورهای جستجوی اینترنتی ،وب سایت های فضای مجازی، انواع نرم افزارهای کاربردی و تلویزیون های هوشمند به جمع آوری اطلاعات از افراد و سازمان ها می پردازند و البته بسیاری از شیوه های قدیمی نیز همچنان مورد بهره برداری قرار می گیرد.

دکتر"فانی" تصریح کرد:یکی از راه هایی که از گذشته جهت کسب اطلاعات از نیروی انسانی شاغل در سازمان ها مورد توجه بوده استفاده از ارتباط و شنود تلفنی می باشد و با توجه به مزایای این شیوه از جمله هزینه کم،دریافت سریع و بدون واسطه اطلاعات،عدم نیاز به حضور فیزیکی در محل و دسترسی آسان به فرد فرد کارکنان،این روش قدیمی همچنان در دستور کار قرار دارد.

وی خاطرنشان کرد: لازم است همکاران در دانشگاه اطلاعات خود را در خصوص شیوه ها و راهکارهای مواجهه با روش کسب و کار اطلاعات از طریق تلفن توسط افراد غیر مجاز افزایش دهند.