پایگاه خبری - اطلاع‌رسانی وب ‌دا - خراسان شمالی
جمعه ٧ اردیبهشت ١٤٠٣ -
»
اخبار زیر مجموعه های علوم پزشکی خراسان شمالی


گزارش بازدید وب سایت :

کاربران آنلاین : ۵۲ نفر

تعداد بازدید های امروز : ۱۸۷۱ مورد

تعداد بازدید های کل : ۳۲۰۳۶۶۰ مورد

چهارشنبه ٢٧ دی ١٣٩٦ ساعت ١١:٣٢ ق.ظ   ( بازدید : 669 نفر )

همايش استاني نقش تغذيه در پيشگيري از بيماري ها در تالار حافظ شهرداري بجنورد برگزار شد.

به گزارش پايگاه خبري وبدا، معاون بهداشتي دانشگاه دربخشي از سخنان خود در اين همايش كه باهمكاري دانشگاه علوم پزشكي،مجمع خيرين سلامت، معاونت تربيت بدني سازمان آموزش و پرورش و معاونت امور اجتماعي استانداري برگزار شد ،گفت: بايد جنبه هاي مختلف مرتبط با سلامتي رادر نظر بگيريم وبراي آن برنامه ريزي نماييم ودرصورت وجود نواقص، آنهارا برطرف كنيم.

دكتر" احمد هاشمي" محقق ساختن اهداف دستيابي به ارتقاي سطح سلامت راضروري دانست وافزود: تغذيه يكي از عوامل مهم وتأثيرگذار در پيشگيري از سرطان وبيماري هاي غير واگير است .

وي تصريح كرد: عامل ٦٠ تا٧٠ درصد چاقي ، بيماريهاي غير واگير وبيماري هاي آسيب زننده به سلامت انسان تغذيه نامناسب است.

وي با بيان اين كه مصرف بيش از اندازه چربي، قندونمك سلامتي رابه خطر مي اندازد اظهار داشت: سرطان يك بيماري مولتي فاكتوريال است  وعوامل ژنتيكي ،عوامل تغذيه اي وعوامل محيطي و.. در بروز آن مؤثر است.

وي با بيان اين كه سرطان در كشور ما بعداز بيماري هاي قلبي عروقي وسوانح سومين عامل مرگ ومير به شمار مي رود، خاطرنشان كرد: متناسب با نرم جهاني در كشور نيز آمار ابتلا به سرطان وجود دارد.

دکتر " هاشمي" افزود: ٢٧ درصد افراد بالاي ٣٠ سال در كشور دچار فشار خون بالا هستند.

وي با بيان اينكه متأسفانه مصرف نمك دراستان ما بيشتر از ميزان مورد نياز است ، تصريح كرد:زنان مصرف نمك بيشتري نسبت به مردان دارند.

وي اظهار داشت: يك پنجم جمعيت کشور به چاقي و اضافه وزن مبتلا هستند كه عامل بسيار مهم و تأثير گذار در بروز بیماری های مختلف و سرطان است.

وي خاطرنشان كرد: كاهش فعاليت بدني، كمبود ويتامين د، تغذيه نامناسب، چاقي و.... در بروز سرطان مؤثر است.

معاون بهداشتی دانشگاه با بيان اينكه ١٨ تا٢٠ درصد افراد بالاي ٣٠ سال در استان ما دچار فشارخون بالا هستند گفت: متأسفانه ٥٠ درصد مبتلايان به ديابت و فشارخون از بیماری خود اطلاعي ندارند.

وي تصريح كرد:٩١ درصد مردان و ٩٦ درصد زنان فعاليت بدني كمي دارند كه عامل مهم ابتلا به بيماري ها به شمار ميرود.

 وي به عادات بد غذایی مانند كاهش مصرف ماهي و افزايش مصرف فست فودها اشاره كرد و اظهار داشت: ورزش به مدت ٣٠ دقيقه در روز ، كاهش مصرف قند و چربی و نمک ، جايگزين كردن آب به جاي چاي و افزايش مصرف سبزي و میوه و لبنیات کم چرب در كاهش ابتلا به بيماري ها به ويژه سرطان مؤثر است.

در ادامه همایش استاد دانشگاه علوم پزشكي مشهد و متخصص تغذيه گفت: دليل آمار نگران كننده وافزايش مبتلايان به بيماري هاي مختلف از جمله سرطان، ناآگاهي واستفاده از سبك نادرست تغذیه ای است.
دكتر" عربي" افزود: عوامل مختلفی دربروز سرطان نقش دارند و تغذيه  عامل ٣٠ درصد موارد ابتلا به سرطان است .
وي تصريح كرد: چاقي فاكتور مهم درسرطان است و هرچه فردی چاق ترباشد ، ريسك ابتلا درسرطان در او بيشتر است
 وي با اشاره به این که bmi وشاخص توده بدني طبیعی بايد درمحدوده بين ١٨ تا ٢٤/٩ باشد ،اظهار داشت: درحال حاضر چاقي به عنوان بيماري شناخته مي شود و چاقي شكمي حتي درافراد لاغر از اهميت ويژه اي برخوردار است وجزو عوامل خطر بیماری ها به شمار مي رود.
 


منبع : وب دا چاپ مطلب ارسال خبر به دوستان



رتبه بندی شما به مطلب فوق:

دیدگاه‌ها 0 نظر

این مطلب فاقد نظر می باشد.