روغن های گیاهی تصفیه نشده که در مراکز روغن گیری در سطح شهرها تولید و عرضه می شود دارای تاریخ مصرف کوتاه مدت و حاوی مواد مضر و تهدید کننده سلامت است.
به گزارش « وب دا » مدیر نظارت بر مواد غذایی ، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو با اشاره به این که تهیه روغن های گیاهی در حضور مشتری نشان از سلامت آن نیست ، بیان کرد : تهیه روغن از کنجد ، هسته انگور ، زیتون و ... بدون طی کردن مراحل قانونی ، دریافت مجوز و پروانه تولید در حال افزایش است که باعث ایجاد معضلات بهداشتی در جامعه می شود.
دکتر « حسن براتی زاده » تصریح کرد : این مراکز صرفا مجهز به یک دستگاه پرس جهت استخراج روغن هستند و روغن خروجی بدون عملیات تصفیه به مصرف کنندگان عرضه می شود.
وی افزود : این روغن ها حاوی مقادیر زیادی مواد مضر مانند رطوبت ، ذرات ، باقی مانده دانه ، صمغ ، فلزات سنگین و ... است که بیماری زا خواهند بود .
این مسئول تاکید کرد : باید روغن های گیاهی تصفیه شده و استاندارد با اسیدچرب اشباع کمتر ، اسید چرب ترانس صفر و ایزومتر ترانس پایین تر و به صفر نزدیک تر را خریداری و مصرف نمایید.