نمک اصلی ترین علت افزایش فشارخون است و مصرف زیاد نمک خطر ابتلا به پوکی استخوان را نیز افزایش می دهد.
به گزارش « وب دا » مدیرگروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه با بیان این مطلب گفت : پرفشاری خون ، بیماری های قلبی و عروقی و سرطان ها در کشور رو به افزایش است که بروز این بیماری ها ارتباط مستقیمی با مصرف زیاد نمک دارد.
« نسرین علیزاده » افزود : مصرف زیاد نمک خطر ابتلا به سرطان معده را نیز افزایش می دهد.
این مسئول با اشاره به اینکه مقدار نمک مجاز در افراد بالای 50 سال و کودکان زیر 5 سال کمتر از 3 گرم نمک و افراد کمتر از 50 سال کمتر از 5 گرم است ، تاکید کرد : برای تهیه و پخت غذا باید در انتهای پخت به مقدار کم از نمک های تصفیه شده یددار استفاه شود که کاملا بهداشتی است و ناخالصی های آن حذف شده و به دلیل خلوص بالا ید آن بهتر و به مدت بیشتر حفظ می شود.
وی همچنین یادآورشد : استفاده از هرگونه نمک با عناوین صنعتی ، طبیعی ، دریا و امثال آن ها به دلیل وجود ناخالصی می تواند به بروز عوارض نامطلوب در اندام های گوارشی ، کلیوی ، ریوی منجر شود .