دوشنبه ٦ خرداد ١٣٩٨ -

سه شنبه ٢٤ اردیبهشت ١٣٩٨ ساعت ١٠:٤٧ ق.ظ   ( بازدید : 82 نفر )

رئیس دانشگاه علوم پزشکی خراسان‌شمالی فشار خون بالا را اصلی‌ترین عامل خطر قابل پیشگیری در ابتلا به بیماری‌های غیر واگیر عنوان کرد .

به گزارش وب دا، دکتر علی حق‌بین در جلسه استانی هماهنگی بسیج ملی کنترل فشار خون بالا ، تعامل و همکاری همه دستگاه‌های اجرایی مرتبط با امر سلامت با دانشگاه علوم پزشکی در اجرای این پویش ملی را خواستار شد.

وی فشار خون را قاتل خاموش نامید و گفت: این بیماری در جوامع مختلف هزینه‌های زیادی را بر سیستم درمان تحمیل کرده است و پایه ابتلا به بسیاری از بیماری های غیر واگیر از جمله سکته‌های مغزی و قلبی ،بیماری های کلیوی و ... است و آسیب های جبران ناپذیر قلبی عروقی ، کلیوی ،چشمی و ... بر جای می گذارد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی ابتلای 10 الی 15 درصد از جمعیت بالای 30 سال جامعه به فشار خون را یک هشدار دانست و اجرای بسیج ملی کنترل فشار خون را گام مهمی در آگاه سازی و جلوگیری از پیشروی و خطرات ناشی از فشار خون در سال‌های آینده دانست.

دکتر حق بین یادآور شد: هزینه های پیشگیری همواره کمتر از درمان است و با شناسایی افراد مبتلا به فشارخون می توان از بسیاری عوارض جدی این بیماری پیشگیری کرد.

وی خاطرنشان کرد: با همکاری دستگاه های اجرایی فعال از جمله هلال احمر، صدا و سیما، استانداری، سازمان های نظام پزشکی و نظام پرستاری، بهداری سپاه، بسیج جامعه پزشکی و غیره می توان این طرح ملی را در سطح گسترده و با موفقیت اجرا کرد.

بر پایه این گزارش در ادامه جلسه ،معاون بهداشتی دانشگاه ، مدیر گروه بیماری های معاونت بهداشتی،رئیس سازمان نظام پزشکی و ... به تبیین اهداف پویش ملی کنترل فشارخون پرداختند و هماهنگی لازم درون و برون بخشی انجام پذیرفت .