دوشنبه ٢٧ خرداد ١٣٩٨ -

سه شنبه ٢١ خرداد ١٣٩٨ ساعت ١٢:٢٤ ب.ظ   ( بازدید : 70 نفر )

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: دستیابی به اهداف بسیج ملی فشار خون با آموزش و مشارکت بین بخشی میسر می شود.

به گزارش وب‌دا، دکتر سید احمد هاشمی با اشاره به آغاز مرحله غربالگری طرح بسیج ملی کنترل فشار خون، افزایش سواد سلامت جامعه، شناسایی و کشف موارد فشار خون بالا، اطلاع رسانی درخصوص کاهش مصرف نمک و کنترل صنایع و ساختارهای مرتبط را از اهداف اجرای این طرح عنوان کرد.

وی با بیان اینکه مرکحله نخست این طرح از 27 اردیبهشت ماه سال جاری آغاز شده است، خاطرنشان کرد: در اهمیت برگزاری این بسیج ملی، همان بس که رئیس‌جمهور کشور، ضمن ارزشمند خواندن این اقدام، دستور همکاری سایر ارگان‌ها را در اجرای این حرکت ملی صادر کرده است.

وی ادامه داد: طبق آخرین مطالعات شیوع فشار خون بالا در کشور در افراد بالای 25 سال، 27 درصد است که نیمی از آن ها از بیماری خود بی اطلاع هستند.

دکتر هاشمی با اشاره به اینکه نیمی دیگر که مطلع هستند بدنبال درمان موثر نیستند، گفت: این در حالی است که فشار خون بالا از مهم ترین عوامل خطر تهدیدکننده سلامت مردم و عامل مرگ زودرس ناشی از سکته‌های قلبی و مغزی به شمار می رود.

وی افزود: متاسفانه روند افزایشی ابتلا به فشار خون بالا، بار مالی زیادی را به سیستم بهداشت و درمان کشور تحمیل می کند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی اظهار کرد: سبک زندگی غلط و عدم آگاهی کافی نسبت به رفتارهای پیشگیرانه یکی از دلایل مهم افزایش بیماری های غیر واگیر در کشور است، رفتارهایی که تنها با ارتقای سواد سلامت اصلاح می شوند.

دکتر هاشمی تصریح کرد: سواد سلامت (Health Literacy)  مفهومی است که توجه و بکارگیری مولفه‌های آن در زندگی بشر امروزی، با بروز انواع و اقسام بيماري‌هاي نو پديد، ضرورت دارد.

وی با اشاره به اینکه مطالعات نشان می دهد، در جوامعي كه سطح سواد سلامت مردم از ميزان قابل قبولي برخوردار است، مردم آن با نشاط‌، سالم‌ و پوياترند، اضافه کرد: در این جوامع دولت‌ها نیز كمتر متحمل هزينه‌هاي سرسام آور درمان مي‌شوند.

وی ادامه داد: در این شرایط هزينه‌هايي كه به ناچار بايد صرف درمان شود، صرف پيشگيري و بهداشت مردم شده و اين مهم، كيفيت و سبك زندگي مردم را نيز بهبود مي‌بخشد.

دکتر هاشمی تصریح کرد: به همين دليل، كشورهايي كه داراي نظام سلامت كارآمد هستند، براي افزايش سطح سواد سلامت مردم، سياستگذاري مي‌كنند و برنامه دارند.