پایگاه خبری - اطلاع‌رسانی وب ‌دا - خراسان شمالی
پنج شنبه ٦ اردیبهشت ١٤٠٣ -
»
اخبار زیر مجموعه های علوم پزشکی خراسان شمالی


گزارش بازدید وب سایت :

کاربران آنلاین : ۵۰ نفر

تعداد بازدید های امروز : ۷۲۰ مورد

تعداد بازدید های کل : ۳۱۹۹۶۶۹ مورد

شنبه ٥ مرداد ١٣٩٨ ساعت ١٠:٢١ ق.ظ   ( بازدید : 290 نفر )

۷۰ درصد زردی کودکان به دلیل باورهای غلط و عوامل محیطی و ۳۰ درصد به دلیل عوامل پاتولوژیک است که به راحتی توسط پزشک قابل پیشگیری و درمان است.

به گزارش پایگاه خبری وب دا پزشک فوق تخصص نوزادان و عضو هیئت علمی دانشگاه با اعلام این مطلب گفت: زردی یا ایکتر، بیماری است که در نوزادان به طور مستقیم یا غیرمستقیم بروز می کند و ممکن است ناشی از بیماری‌های کبدی و یا ثانویه به لیز بیش از حد گلبول های قرمز باشد.
دکتر حجت الله احتشام منش افزود: ناسازگاری های خونی بین مادر و نوزاد، زایمان سخت، سابقه تعویض خون مادر و یا بستری فرزند قبلی و ... از دلایل ایجاد زردی به شمار می رود.
وی با بیان اینکه شناسایی عوامل خطر بهترین راه درمان بیماری است، تصریح کرد: زردی که بر اثر همولیز ایجاد می‌شود، عوارض خطرناکی به همراه دارد و بیلی روبین به طور غیر مستقیم بالا رفته و در مغز رسوب می کند و باعث ایجاد بیماری کرن ایکتروس می شود.
وی بر جدی گرفتن و پیگیری زردی نوزاد در روز نخست تولد تاکید کرد و اظهار داشت: زردی که از ناحیه ناف نیز بگذرد خطرناک است و باید جدی گرفته شود.
وی به تصور اشتباه عموم در خصوص مصرف ترنجبین اشاره کرد و اظهار داشت: بسیاری از افراد به طور اشتباه تصور می کنند، ترنجبین در پیشگیری از زردی نوزادان موثر است، این در حالی است که ترنجبین جاذب آب است و بدن را با کم آبی مواجه می کند.
وی قنداق کردن را در بروز زردی موثر دانست و عنوان کرد: قنداق کردن علاوه بر ایجاد در رفتگی لگن باعث بسته شدن منافذ پوستی ، از دست دادن آب بدن و افزایش احتمال ابتلا به زردی نوزادان می شود.
وی خاطرنشان کرد: مصرف شیرخشت، ترنجبین، آب قند، آب انار و... نه تنها درصد ابتلا به زردی را کاهش نمی‌دهد بلکه ممکن است زمینه آن را فراهم  فراهم آورد .


منبع : وب دا چاپ مطلب ارسال خبر به دوستان



رتبه بندی شما به مطلب فوق:

دیدگاه‌ها 0 نظر

این مطلب فاقد نظر می باشد.