پایگاه خبری - اطلاع‌رسانی وب ‌دا - خراسان شمالی
سه شنبه ٢٦ شهریور ١٣٩٨ -
»
اخبار زیر مجموعه های علوم پزشکی خراسان شمالی


گزارش بازدید وب سایت :

کاربران آنلاین : ۱۶ نفر

تعداد بازدید های امروز : ۱۳۷ مورد

تعداد بازدید های کل : ۱۲۹۵۶۳۹ مورد

یكشنبه ٢٧ مرداد ١٣٩٨ ساعت ٧:٤٨ ق.ظ   ( بازدید : 20 نفر )

رشد دندانی نامناسب نتیجه استفاده از پستانک و شیشه شیر

یک کارشناس کودکان مرکز بهداشت بجنورد گفت: استفاده از شیشه شیر و پستانک باعث اختلال در پستان گرفتن، قطع زودرس تغذیه با شیرمادر، رشد دندانی نامناسب که در نتیجه اثرات سوء بر تکامل اجتماعی و تکلم کودک دارد و توصیه نمی شود.

به گزارش پایگاه خبری وب‌دا، زیبا محمدی خاطرنشان کرد: اگر زمان شیرخوردن در ماه های اول هر بار از حدود 10 دقیقه کوتاه‌تر باشد ممکن است نشانه عدم دریافت کافی شیر توسط شیرخوار باشد، در نتیجه با خالی نشدن کامل شیر از پستان، تحریک تولید شیر نیز کاهش می یابد.

وی ادامه داد: همچنین اگر زمان شیر خوردن، عموماً طولانی تر از 50 دقیقه باشد ممکن است نشانۀ دریافت ناکافی شیر به علت مکیدن های غیر مؤثر (غیر تغذیه ای) یا به علت تولید کم شیر باشد که نهایتاً شیرخوار وقت بیشتری را در زیر پستان می گذراند.

این کارشناس کودکان یادآور شد: باید این مسأله را در نظر گرفت که خصوصیات فردی نوزادان در گرفتن پستان مادر و نحوه و مدت شیر خوردن متفاوت است و رفتارهای تغذیه ای شیرخواران در این زمینه به پنج دسته شیرخوار هیجانی، شیرخوار عجول، شیرخوار سخت، شیرخوار وسواسی و شیرخوار تنبل تبدیل می شود و مادر باید تشخیص دهد کودکش در کدام گروه از شیرخوران از نظر رفتارهای تغذیه ای قرار می گیرد.

محمدی اضافه کرد: در شرایط مختلفی از قبیل جدایی مادر و شیرخوار مثل مادر شاغل، نوزاد بستری که نتواند مستقیم از پستان شیر بخورد و یا احتقان پستان و به منظور افزایش تولید شیر، مادر باید شیرش را بدوشد، و تمام مادران اعم از شاغل یا خانه دار روش صحیح دوشیدن شیر را بدانند.

وی عنوان کرد: مادران شاغل از دو الی سه ماه قبل از شروع به کار می توانند شیر خود را دوشیده و در فریزر(فریزرهای جدا از یخچال) ذخیره کنند. مادران خانه دار نیز اگر به دلایلی قرار باشد چند ساعت در خانه نباشند، می توانند شیرشان را از قبل دوشیده و برای تغذیه شیرخوار نگهداری کنند.

این کارشناس کودکان مرکز بهداشت بجنورد به محرومیت از رابطه عاطفی نوزاد با مادر پیامد حذف شیر مادر اشاره کرد و گفت: اختلال در تغذیه با شیرمادر، محرومیت از رابطه عاطفی با مادر، خطرآلودگی و فاسد بودن، خطر ابتلا به بیماری های تنفسی و گوارشی و ...، ابتلا به چاقی، بیماری های قلبی عروقی و دیابت در بزرگسالی از جمله عواملی است که توصیه می شود شیر مادر از تغذیه کودک حذف نشود.

محمدی با اشاره به اینکه تغذیه با شیرمادر برای سلامت مادر و هم شیرخوار مفید است، اظهار کرد: شیرمادر علاوه بر آنکه یک غذای زنده، تازه و حاوی مواد مغذی است، آنتی اکسیدان های فراوان، مواد ضد میکربی، پره بیوتیک، پروبیوتیک و مواد تقویت کننده سیستم ایمنی را داراست.

وی ادامه داد: با توجه به اهمیت تغذیه با شیر مادر و حفظ و تداوم شیردهی؛ آموزش به مادران و آمادگی برای تغذیه با شیرمادر در دوران بارداری امری مهم است و نباید تصور کنیم که  مادران به عنوان یک عمل طبیعی می تواند بدون آمادگی یا حمایت از عهده آن برآیند.

این کارشناس کودکان مهم ترین راه های حفظ و تداوم شیردهی را عنوان کرد و گفت: مکیدن مکرّر و صحیح پستان توسط شیرخوار یکی از مهمترین عوامل در افزایش شیرمادر است، اگر شیر ترشح شده در پستان ها مرتباً تخلیه نشود، به تدریج تولید و ترشح شیر کاهش یافته و سپس متوقف می شود.

این مسئول وضعیت درست شیر دادن و گرفتن درست پستان را از دیگر عوامل تداوم در شیردهی دانست و ادامه داد: به طوری که بیش از 90 درصد مشکلات شیردهی؛ ناشی از رعایت نکردن این دو عامل مهم است و با انجام دادن صحیح این عمل می توان از بروز احتقان و درد پستان، ترک خوردن نوک پستان، ماستیت  و آبسۀ پستان جلوگیری کرد.

محمدی به عدم استفاده از بطری(شیشه شیر) و پستانک و شیر مصنوعی تاکید کرد و ادامه داد: اختلال در تغذیه با شیر مادر، محرومیت از رابطه عاطفی با مادر، خطرآلودگی و فاسد بودن، خطر ابتلا به بیماری های تنفسی و گوارشی و ...، ابتلا به چاقی، بیماری های قلبی عروقی و دیابت در بزرگسالی از جمله عواملی است که توصیه می شود شیر مادر از تغذیه کودک حذف نشود.


منبع : وب دا چاپ مطلب ارسال خبر به دوستان



رتبه بندی شما به مطلب فوق:

دیدگاه‌ها 0 نظر

این مطلب فاقد نظر می باشد.