پایگاه خبری - اطلاع‌رسانی وب ‌دا - خراسان شمالی
شنبه ٨ اردیبهشت ١٤٠٣ -
»
اخبار زیر مجموعه های علوم پزشکی خراسان شمالی


گزارش بازدید وب سایت :

کاربران آنلاین : ۵۳ نفر

تعداد بازدید های امروز : ۳۲۰ مورد

تعداد بازدید های کل : ۳۲۰۵۳۴۲ مورد

چهارشنبه ٢٠ شهریور ١٣٩٨ ساعت ٢:٣٣ ق.ظ   ( بازدید : 720 نفر )

مدیر گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با بیان اینکه تامین آهن بدن ضروری است، گفت: تامین آهن بدن از طریق استفاده از گوشت، جگر گاو، زرده تخم مرغ، گوشت مرغ میسر می شود.

 به گزارش پایگاه خبری وب‌دا، نسرین علیزاده اظهار کرد: حبوباتی مانند عدس ، لوبیا چشم بلبلی ، لوبیا سفید و سبزی هایی مثل شوید ، جعفری،ترخون و جعفری منابع خوب تامین آهن گیاهی هستند.

وی با بیان اینکه بيش از يك قرن است كه آهن به عنوان يك ماده مغذي ضروري شناخته شده است، ادامه داد: با وجود دسترسي وسيع به مواد غذايي غني از آهن، در قرن 21 هنوز كمبود تغذيه اي آهن و كم خوني فقر آهن شايع ترين بيماري كمبود تغذيه اي در دنيا است.

وی آهن را یک عنصر معدنی نامید که در مقادیر جزئی در تمامی سلول ها یافت می شود.

علیزاده با اشاره به اینکه این عنصر به خوبي توسط بدن نگهداري شده و تقريباً هر روز 90 درصد آهن بازيافت شده و مجدداً استفاده مي شود، خاطرنشان کرد: بقيه آهن به طور عمده  ازصفرا دفع مي شود.

وی تصریح کرد: براي حفظ تعادل و تأمين 10 درصد اتلاف آن، آهن باید از طریق مواد  غذایی در دسترس بدن قرار گیرد که در غير اين صورت كمبود آهن  ایجاد شده و فرد مبتلا به کم خونی فقر آهن می شود.

وی با بیان اینکه فقر آهن در کودکان، دختران نوجوان و  زنان در سنین باروری شایع است، افزود: درمان کم خونی فقر آهن شامل تشخیص علت ایجاد این نوع کم خونی، مکمل یاری آهن و رژیم غذایی حاوی آهن است.

مدیر گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی ادامه داد: در حال حاضر به دلیل شرایط اقتصادی جامعه ترکیبات سبد غذایی بسیاری از خانوارها تغییر کرده و برخی از مواد غذایی از مصرف روزانه به مصرف هفتگی و  برخی از مصرف هفتگی به مصرف ماهانه تبدیل شده است.

علیزاده تصریح کرد: همین امر امنیت غذایی را در بسیاری از خانوارها به خصوص مناطق حاشیه شهر و استان‌های محروم  به خطر انداخته است.

وی با اشاره به اینکه گوشت قرمز منبع اصلی و خوب دریافت آهن در سفره خانوارهای ایرانی  محسوب می شود، اضافه کرد: منبع غنی آهن، جگر گاو است و به غیر از این ماده غذایی  گوشت قرمز،زرده تخم مرغ و گوشت مرغ نیز دارای آهن هستند.

وی تصریح کرد: از طریق منابع گیاهی حاوی آهن از جمله عدس ، لوبیا چشم بلبلی ، لوبیا سفید و سبزی هایی مثل شوید ، جعفری،ترخون و جعفری تا حد زیادی می توان نیاز بدن به این عنصر را تامین کرد.


منبع : وب دا چاپ مطلب ارسال خبر به دوستان



رتبه بندی شما به مطلب فوق:

دیدگاه‌ها 0 نظر

این مطلب فاقد نظر می باشد.