مدیر گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی خراسان شمالی گفت: از خوردن قهوه و چای پر رنگ در زمان امتحانات خودداری کنید ولی چای کم رنگ مفید است و در شرایط احساس خستگی، کمی استراحت کنید.
به گزارش پایگاه خبری وب دا، نسرین علیزاده با اشاره به استرس و اضطراب دانش آموزان و دانشجویان در زمان امتحانات گفت: در اثر اضطراب و استرس، ميزان ترشح هورمون آدرنالين و كورتيزول در بدن افزايش می يابد و به بدن كمک می كند تا انرژی بيشتری برای مقابله با شرايط استرس داشته باشد.
وی بیان کرد: مواد كافئین دار مانند قهوه و چای و حتی برخی کاکائوها در كوتاه مدت سبب بیداری و تمركز حواس میشوند، اما خواص آن در مدت چند دقیقه برعكس شده و باعث برهم خوردن تمركز و حتی كاهش یادگیری و در نتیجه افزایش استرس و اضطراب در فرد میشود.
علیزاده بیان داشت: آبمیوههای صنعتی به دلیل داشتن شكر و مواد افزودنی، نامناسب هستند و به دلیل این كه انرژی زیادی را در لحظه ای کوتاه تخلیه و آزاد میكند، استرسزا هستند.
وی مصرف آب را تسكین بخش خواند و افزود: در طول روز، آب کافی بیاشامید و بیش از نیم ساعت پیش از غذا و یک الی دو ساعت پس از غذا نوشیدن آب اشکالی ندارد اما آشامیدن آب و نوشیدنیها در وسط غذا سبب اختلال هضم و ایجاد نفخ میشود.
علیزاده مصرف لبنیات را در کاهش استرس دانش آموزان موثر دانست و گفت: مصرف روزانه یک لیوان شیر برای ایجاد آرامش در طول دوران آمادگی برای امتحان موثر است.
وی خاطرنشان کرد: در ساعات مطالعه از خوردن ماست ترش و دوغ ترش که موجب خواب آلودگی است بپرهیزید و خوردن روزانه شیر و همچنین ماست شیرین را فراموش نکنید.