پایگاه خبری - اطلاع‌رسانی وب ‌دا - خراسان شمالی
جمعه ٧ اردیبهشت ١٤٠٣ -
»
اخبار زیر مجموعه های علوم پزشکی خراسان شمالی


گزارش بازدید وب سایت :

کاربران آنلاین : ۶۳ نفر

تعداد بازدید های امروز : ۲۶۲۰ مورد

تعداد بازدید های کل : ۳۲۰۴۴۰۹ مورد

سه شنبه ٣٠ دی ١٣٩٩ ساعت ١٤:٣٣ ب.ظ   ( بازدید : 203 نفر )

رئیس اداره مشاوره دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: عده ای ریتالین را به غلط ماده بی ضرر و بی خطری تصور می کنند درحالی که مصرف آن، اعتیادآور است.

به گزارش پایگاه خبری وب دا، علیرضا نیکزاد اظهار کرد: ریتالین یکی دیگر از آمفتامین ها بوده که نام ژنریک آن، متیل فنیدیت است و به بطور وسیع و شایع برای درمان اختلال بیش فعالی و نقص توجه به کار می رود.
وی با اشاره به این که ریتالین چند سالی میان دانشجویان مد شده است، گفت: برخی از دانشجویان برای بیدار ماندن در شب امتحان از قرص ریتالین استفاده می کنند که اگر چه باعث تمرکز در شب امتحان می‌شود ولی مضراتش بیشتر از محسناتش است.
نیکزاد با بیان این که ریتالین، بیشتر توسط دانشجویان مورد سوءمصرف قرار می گیرد تا گروه های دیگر جامعه، افزود: افزایش تمرکز و بهبود مطالعه دانشجویان و کاهش خواب دانشجویان به خصوص شب های امتحان از جمله دلایل تمایل دانشجویان به مصرف این ماده است.
وی اظهار داشت: از آنجایی که قرص ریتالین برای درمان کودکان و نوجوانان مبتلا به اختلال نقص توجه و بیش فعالی به کار برده می شود، عده ای این ماده را به غلط ماده بی ضرر و بی خطری تصور کرده اند که اشتباه بزرگی است.
نیکزاد عنوان کرد: به رغم تصور بسیاری از جوانان که گمان می‌کنند قرص‌هایی چون ریتالین بی‌خطرند و بدنامی مواد مخدر را ندارند، پزشکان و روانپزشکان با صراحت اعلام می‌کنند که ترک کردن داروهای محرک آمفتامینی نظیر ریتالین، حتی بسیار سخت‌تر و پیچیده‌تر از سایر مواد مخدر است.
وی ادامه داد: استفاده کوتاه‌مدت ریتالین منجر به نیاز بدن مصرف‌کننده به دوزهای بالاتر این دارو و حتی مصرف داروهای سنگین‌تر و در برخی موارد به استفاده از مواد مخدر منتهی می‌شود.
نیکزاد ریتالین را به اندازه کوکائین قوی دانست و گفت: ریتالین از دسته آمفتامین هایی است که محرک به شمار می رود و اثرات این دارو بر افراد عادی همانند هر نوع محرک دیگری با مشکلات سنگین متعددی همراه است.
وی افزایش ضربان قلب و فشار خون، سردرد، سرگیجه، خواب آلودگی، خارش و جوش های پوست، توهم و هذیان، تشنج، جنون و مرگ از جمله عوارض مصرف ریتالین است.


منبع : ت1-2355م چاپ مطلب ارسال خبر به دوستان



رتبه بندی شما به مطلب فوق:

دیدگاه‌ها 0 نظر

این مطلب فاقد نظر می باشد.