پایگاه خبری - اطلاع‌رسانی وب ‌دا - خراسان شمالی
پنج شنبه ٦ اردیبهشت ١٤٠٣ -
»
اخبار زیر مجموعه های علوم پزشکی خراسان شمالی


گزارش بازدید وب سایت :

کاربران آنلاین : ۴۵ نفر

تعداد بازدید های امروز : ۱۳۶ مورد

تعداد بازدید های کل : ۳۱۹۹۰۸۵ مورد

سه شنبه ٢٣ اسفند ١٤٠١ ساعت ١٠:٣ ق.ظ   ( بازدید : 318 نفر )

مدیر گروه بهداشت دهان و دندان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: برخی از خوراکی ها اثر مخربی بروی دندان ها دارند و بهتر است که از مصرف آن ها اجتناب شود.

دکتر «یاهوئیان» در گفت و گو با وبدا؛ اعلام کرد: نوشابه ها از این مواد غذایی هستند که مضرات آن برای همه محرز است، همه ما می دانیم که نوشابه برای بسیاری از جنبه های سلامت و بهداشت دهان مضر بوده و استثنا نیست. تعداد زیادی از مطالعات ارتباط بین مصرف نوشابه و حفره سازی را نشان داده اند.

وی با بیان اینکه قهوه نیز عوارضی برای دندان ها دارد، افزود: لکه های قهوه یکی از بدترین ها برای دندان های شما هستند ،زیرا بسیار مقاوم هستند. علاوه بر این، قهوه هم دهان شما را خشک و دندان ها را چسبنده می کند.

 

وی ادامه داد: اگر به قهوه شکر اضافه کنید بدتر می شود، زیرا دندان های شما از قهوه بدون شکر کمی کمتر آسیب می بینند.

 

وی اضافه کرد: قهوه نیز نوشیدنی اسیدی است، که ما می دانیم مینای دندان را می پوشاند. البته ما انتظار نداریم که شما نوشیدن نوشیدنی مورد علاقه خود را متوقف کنید، اما برای به حداقل رساندن آسیب لطفا بعد از آن مقدار زیادی آب بنوشید و از مواد افزودنی مانند شکر اجتناب کنید.

 

وی به تاثیر آب میوه روی دندان نیز اشاره و بیان کرد: اگرچه آب میوه به اندازه قهوه ، چای و نوشابه مضر نیست، اما بد نیست بدانید که بسیاری از آب میوه ها بسیار اسیدی هستند و با افزایش خطر حفره سازی دندانی ارتباط دارند. البته، آبمیوه های کاملا طبیعی دارای خواصی نیز هستند، پس فقط از طبیعت اسیدی آنها آگاه باشید و حداقل بعد از نوشیدن با آب دهان خود را بشورید.

 

 دکتر یاهوئیان ادامه داد: آب نبات چسبنده برای دندان ها مضر است. محتوای قند بالای آنها همراه با طبیعت چسبنده، آنها را کابوسی برای دندان های شما و میان وعده های مورد علاقه باکتری های دهان می سازد.

 

تنها چیزی که در مورد آب نباتها وجود دارد،این است که لای دندان ها گیر می کند، همان تکه کوچک قطعه ای از دندان را خراب می کند. اگر شما آب نبات های سخت بخورید، همیشه خطر مینای دندان را تهدید می کند و در موارد شدید، دندان را از بین می برید.

 

وی از میوه های خشک نیز به عنوان مخرب دندان ها نام برد و ذکر کرد: بسیاری از مردم میوه های خشک را که یک انتخاب میان وعده سالم هستند، انتخاب می کنند و قطعا برخی از مزایا در این انتخاب وجود دارد، مشکل اصلی این است که بیشتر میوه های خشک بسیار چسبناک و با قند بالا هستند.آنها با دوزهای زیاد، قندهای طبیعی و فیبرهای سلولزی غیر محلول همراهند که باعث می شود به عنوان آب نبات های گیاهی مشکل ساز شوند، بهترین جایگزین این است که به جای میوه خشک، میوه های تازه میل کنید.


منبع : وب دا چاپ مطلب ارسال خبر به دوستان



رتبه بندی شما به مطلب فوق:

دیدگاه‌ها 0 نظر

این مطلب فاقد نظر می باشد.