پایگاه خبری - اطلاع‌رسانی وب ‌دا - خراسان شمالی
شنبه ٨ اردیبهشت ١٤٠٣ -
»
اخبار زیر مجموعه های علوم پزشکی خراسان شمالی


گزارش بازدید وب سایت :

کاربران آنلاین : ۱۲۸ نفر

تعداد بازدید های امروز : ۴۴۰۲ مورد

تعداد بازدید های کل : ۳۲۰۹۴۲۴ مورد

شنبه ١٩ فروردین ١٤٠٢ ساعت ١٢:٢٣ ب.ظ   ( بازدید : 378 نفر )

مدیر گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با بیان اینکه یکی از نوشیدنی‌های پر طرف دار بین جوانان و نوجوانان نوشیدنی‌های انرژی‌زا است، اطلاعاتی درباره این نوشیدنی‌ها ارائه کرد و گفت: بهتر است مصرف کنندگان اطلاعاتی در خصوص ترکیبات این خوراکی‌ها داشته باشید چرا که برای سلامتی مناسب نیستند.

نسرین علیزاده روز شنبه 19 فروردین‌ماه 1402 در گفتگو با وب‌دا، با بیان اینکه نوشیدنی‌های انرژی‌زا برای کسانی که در طول روز نیاز به انرژی بیشتری دارند، تبلیغ می‌شوند، افزود: اگرچه گاهی اوقات نوشیدنی های انرژی زا با نوشیدنی های ورزشی اشتباه گرفته می شود، اما نوشیدنی های انرژی زا محصولی کاملا متفاوت هستند.

 

وی اضافه کرد: آنها برای افزایش سطح هوشیاری و انرژی به بازار عرضه می شوند و حاوی مقادیر قابل توجهی کافئین و مقادیر فراوانی قند هستند. بسیاری از نوشیدنی های انرژی زا  حاوی آب گازدار، حدود 40 گرم قند(از ساکارز و گلوکز) شیرین کننده های مصنوعی، حدود 200 میلی گرم کافئین که این مقدار  برابر با کافئین موجود در دو فنجان قهوه دم کرده است و مواد دیگری مانند ویتامین های گروه B و گیاهانی مانند جینسینگ و گوارانا به عنوان افزایش دهنده انرژی هستند.

 

علیزاده ادامه داد: تحقیقات نشان داده است که مصرف نوشیدنی های حاوی قند بالا از هر نوعی می تواند منجر به افزایش وزن و افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع 2، بیماری های قلبی عروقی و نقرس شود. به دلیل مقدار شکر و مواد محرک در نوشیدنی های انرژی زا این نگرانی وجود دارد که این نوشیدنی ها ممکن است برای نوجوانان و افرادی که شرایط سلامت خاصی دارند نه تنها مفید نباشد بلکه مضرهم باشد.

 

وی با اشاره به اینکه جوانان از بزرگترین مصرف‌کنندگان این نوشیدنی ها هستند. اظهارکرد: یک نوشیدنی انرژی زا ممکن است توسط نوجوانان یا دانشجویانی که در طول شب برای امتحانات بیدار می مانند، یا توسط یک ورزشکار جوان قبل از یک بازی مهم استفاده شود. در حالی که این نوشیدنی ها در کنار افزایش موقت انرژی اثرات سوئی از قبیل افزایش استرس، ایجاد رفتارهای تهاجمی مانند دعوا، افزایش فشار خون، افزایش خطر چاقی و دیابت نوع 2، کیفیت پایین خواب و تحریک معده را برای بدن به همراه دارد.


منبع : وب دا چاپ مطلب ارسال خبر به دوستان



رتبه بندی شما به مطلب فوق:

دیدگاه‌ها 0 نظر

این مطلب فاقد نظر می باشد.