پایگاه خبری - اطلاع‌رسانی وب ‌دا - خراسان شمالی
یكشنبه ٩ اردیبهشت ١٤٠٣ -
»
اخبار زیر مجموعه های علوم پزشکی خراسان شمالی


گزارش بازدید وب سایت :

کاربران آنلاین : ۱۲۵ نفر

تعداد بازدید های امروز : ۲۷۷۲ مورد

تعداد بازدید های کل : ۳۲۱۳۲۸۱ مورد

دوشنبه ٢ بهمن ١٤٠٢ ساعت ٨:٠ ق.ظ   ( بازدید : 94 نفر )

مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه در دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با اشاره مضرات مصرف نمک دریا و نمک های تصفیه نشده، گفت: نمک دریا و نمکهای تصفیه نشده موجب سرطان می شود.

 

نسرین علیزاده روز دوشنبه دوم بهمن ماه 1402 در گفت و گو با وبدا با بیان اینکه نمك دريا نمكي است تصفيه نشده كه داراي انواع ناخالصي ها ازجمله فلزات سنگين است كه خطر سرطان زايي آنها به اثبات رسيده است، افزود:علاوه بر، داشتن نا خالصي ها، نمك دريا داراي ميزان كم يد و يا حتي فاقد يد است كه نياز روزانه به يد را تامين نمي كند.


وی با اشاره به باورهای اشتباه درباره نمک دریا، اعلام کرد:  اينكه نمك دريا مي تواند املاح ديگر مانند منيزيم وكلسيم را تامين كند، درست نيست، زيرا در مقداري كه نمك  بايد مصرف شود (  كمتر از 5 گرم درروز)، مقدار كلسيم و منيزيمي كه به بدن مي رساند آنقدر ناچيز است كه كاملا قابل چشم پوشي است. ضمن اينكه، اين املاح را از ساير منابع غذايي مي توان دريافت كرد و با مصرف نمك يددار تصفيه شده ( البته به مقداركم) هدف اين است كه يد كافي به مردم  كشور رسانده شود.


این مسئول خاطرنشان کرد: تبليغاتي كه بطور گسترده در زمينه نمك دريا در فضای مجازی یا توسط برخی از افراد به نام طب سنتی مي شود، برخلاف سياست هاي وزارت بهداشت است و طبعا افراد سودجويي كه سعي درترويج مصرف  نمك دريا دارند،  نه تنها سلامت مردم كشور را به خطر انداخته بلكه موجب برگشت مشكل گواتر، تولد نوزادان با ناهنجاري هاي مادرزادي و بسياري  از پيامدهاي زيان بار بهداشتي خواهند بود.


علیزاده با اشاره به سنگ نمک، ادامه داد: سنگ نمک از معدن‌های سنگ نمک با حفر زمین توسط ماشین‌ها و سپس انفجار و خرد کردن سنگ‌های نمک به دست می‌آید. بیشترین مصرف این نوع نمک برای یخ‌زدایی به کار می‌رود و  این نوع نمک برای مصارف خوراکی نیست.


وی با بیان اینکه نمک صورتی هیمالیا» (Himalayan Pink Salt) حاوی مقادیر کمی آهن اکسید با ترکیب اصلی NaClاست» اضافه کرد: منابع اصلی این نمک در پنجاب کشور پاکستان است. طعمی سبک ‌تر از نمک معمولی و شیرین ‌تر دارد. بیشتر در غذاهای سرخ‌کردنی و فروشویی سبزیجات استفاده می‌شود. 


مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه در دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی خاطرنشان کرد: نمک های آبی و بنفش  نیز در بازار وجود دارد که این رنگها به دلیل وجود برخی عناصراست که موجب ایجاد رنگ در نمک می شود، باید توجه داشت این نوع نمک ها  تصفیه نشده و فاقد ید کافی هستند و مصرف آنها موجب آسیب به سلامت کلیه و کبد می شود.


منبع : وب دا چاپ مطلب ارسال خبر به دوستان



رتبه بندی شما به مطلب فوق:

دیدگاه‌ها 0 نظر

این مطلب فاقد نظر می باشد.