پایگاه خبری - اطلاع‌رسانی وب ‌دا - خراسان شمالی
شنبه ٨ اردیبهشت ١٤٠٣ -
»
اخبار زیر مجموعه های علوم پزشکی خراسان شمالی


گزارش بازدید وب سایت :

کاربران آنلاین : ۱۱۰ نفر

تعداد بازدید های امروز : ۴۰۷۷ مورد

تعداد بازدید های کل : ۳۲۰۹۰۹۹ مورد

سه شنبه ٣ بهمن ١٤٠٢ ساعت ١:٥٨ ق.ظ   ( بازدید : 99 نفر )

مدیرگروه مبارزه با بیماری ها در معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با بیان اینکه نمک زیاد، سرطان معده، پوکی استخوان و پرفشاری خون را به شما هدیه می دهد، گفت: برای داشتن زندگی سالم نیاز است که مصرف نمک را کاهش دهید.


دکتر فلوریا انفرادی روز سه‌شنبه سوم بهمن ماه 1402 در گفت و گو با وبدا؛ با اشاره به عوارض مصرف زیاد نمک، افزود: در صورتی که نمک به مقدار مناسب مصرف شود و کلیه ها هم سالم بوده و عملکرد خوبی داشته باشند نمک مورد نیاز بدن تامین می شود، اما در صورت تداوم مصرف زیاد نمک و مواد شور و یا اختلال در کارکرد کلیه ها یا یکی از سیستم های مربوط به دفع، نمک اضافی موجب تجمع آب در بدن و ایجاد ورم در تمام و یا قسمت هایی از بدن می شود. 


وی ادامه داد: مصرف زیاد نمک و غذاهای شور از عوامل موثر بر افزایش فشار خون و بروز بیماری های قلبی – عروقی به ویژه در افرادی که سابقه این بیماری ها را در خود یا خانواده دارند، می شود. 


این مسئول خاطرنشان کرد: طبق تحقیقات مشخص شده است که دریافت زیاد نمک علاوه بر افزایش فشار خون، اثرات مضر دیگری نظیر سکته قلبی، پوکی استخوان، سرطان معده، آسم و ... نیز بر سلامت دارند. 


دکتر انفرادی مصرف نمک زیاد را باعث افزایش احتباس مایعات در بدن ذکر و عنوان کرد: کاهش مصرف نمک در این شرایط، حدود 2 لیتر از مایعات بدن (2کیلوگرم ازوزن بدن) را کاهش می دهد. در بسیاری از زنان که دچار ورم قوزک پا و تنگ شدن انگشتر در دست شان هستند، با کاهش مصرف نمک در غذای خود، ورم بسیار کاهش می یابد. 


مدیر گروه مبارزه با بیماری ها در معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی به برخی از مضرات مصرف زیاد نمک اشاره و اعلام کرد: مصرف زياد نمك ازمهمترين عامل افزايش فشارخون است, امروزه با توجه به شيوع بالاي بيماري هاي قلبي و عروقي و پرفشاري خون مصرف زياد نمك به عنوان يكي از مهم ترين عوامل خطر در بروز اين بيماري ها شناخته شده است.


وی بیان کرد: دريافت زياد نمك و سديم و مصرف غذا و تنقلات شور و پرنمك سبب كاهش بازجذب كلسيم از كليه شده و دفع ادراری آن را افزايش مي دهد كه خود عامل مهمي در كاهش تراكم استخواني و پوكي استخوان است.


وی با بیان این که مطالعات نشان می دهد مصرف مواد غذایی که میزان قابل توجهی از نمک را وارد بدن ما می کنند، می تواند شانس ابتلا به سرطان معده را در جامعه افزایش دهد تصریح کرد: مصرف بالای نمک می تواند مخاط معده را تخریب کند و این اتفاق یکی از راه های افزایش خطر سرطان معده است.


منبع : وب دا چاپ مطلب ارسال خبر به دوستان



رتبه بندی شما به مطلب فوق:

دیدگاه‌ها 0 نظر

این مطلب فاقد نظر می باشد.