چکار کنیم آجیل های شب عید تازه و خو طعم باقی بمانند
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شیروان:
حسین صادقی کارشناس نظارت بر مواد غذایی شبکه بهداشت چند نکته درباره نحوه خرید آجیل را به شهروندان خاطرنشان کرد:
1- از خرید آجیل هایی که مواد براق واکس مانندی دارد پرهیز شود که استفاده طولانی مدت باعث مشکلات کبدی می شود
2- از خرید آجیل های رنگی خصوصا تخمه-بادام و پسته و... خودداری شود. چون این رنگها عمدتاً غیرمجاز و باپایه فلزات سنگین همراه بوده و گاهی حساسیتهای شدیدی را به دنبال دارد و باعث بروز بیماریهای کبدی و کلیوی و احتمال بروز سرطان را به همراه دارد . خصوصاً در سالمندان ، خانمهای باردار و کودکان
3- از آجیل های خام و بی نمک استفاده شود چون آجیل های شور برای افراد با فشارخون بالا و بیماریهای قلبی و عروقی و آجیلهای شیرین برای بیماران دیابتی و دارای اضافه وزن بسیار مضر می باشند
4-آجیل را به اندازه ای بخرید که در 2 هفته عید مصرف شود چون نگهداری آن در طولانی مدت باعث فساد آن می شود.
اگر می خواهید آجیل های شب عیدتان تازه و خوش طعم باقی بماند به نکات زیر توجه نمائید.
1- آجیل های شب عید را برای جلوگیری از کپک زدگی در جای تاریک-خشک و خنک نگهداری نمائید
2-استفاده از ظرفهای غیر قابل نفوذ برای آجیل باعث جلوگیری از جذب بوی مواد اطراف خود میگردد.
3- مدت ماندگاری آجیلها در دمای اتاق 3 ماه و در یخچال تا 6 ماه افزایش می یابد
نکته:
تاثیر نور و گرمای زیاد و رطوبت بالا به آجیل ها باعث تولید سمی بنام آفلانوکسین می شود که یاعث ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن، صدمات کبدی و در نهایت سرطان کبدی می شود.
در خرید آجیل ها دقت بیشتری شود و آجیل های خریداری شده با علامت تجاری مشخص توسط ادارات استاندارد و نظارت بر مواد غذایی و دارای تاریخ انقضاء باشد.