پایگاه خبری - اطلاع‌رسانی وب ‌دا - خراسان شمالی
پنج شنبه ٦ اردیبهشت ١٤٠٣ -
»
اخبار زیر مجموعه های علوم پزشکی خراسان شمالی


گزارش بازدید وب سایت :

کاربران آنلاین : ۵۸ نفر

تعداد بازدید های امروز : ۴۱۹ مورد

تعداد بازدید های کل : ۳۱۹۹۳۶۸ مورد

پنج شنبه ٢٠ خرداد ١٣٩٥ ساعت ١٠:٢٥ ق.ظ   ( بازدید : 885 نفر )

از مصرف زیاد مواد قندی ساده مانند زولبیا وبامیه وانواع شیرینیجات خصوصا در وعده سحری اجتناب کنید

حسین صادقی کارشناس نظارت بر مواد غذایی شبکه بهداشت ودرمان شیروان  از اهمیت و نقش تغذیه در ایام ماک مبارک رمضان گفت:

ماه مبارک رمضان ماه مهمانی خدا وپرهیز از گناهان می باشد .اهمیت ونقش تغذیه صحیح دراین ایام مبارک برکسی پوشیده نیست وپیروی از یک برنامه غذایی صحیح از اهمیت ویژهای برخوردار می باشد.

مهمترین اصل از اصول کلی تغذیه خصوصا در ماه مبارک رمضان رعایت تنوع وتعادل دربرنامه غذایی می باشد یعنی ازگروهای اصلی مواد غذایی شامل نان وغلات ،شیروفراورده های لبنی ،خصوصا سبزیها ومیوه ها وگروه گوشتها ومواد پروتئینی کا تنوع مواد غذایی می باشد وتعادل یعنی از همه گروههای غذایی به مقدار کافی مصرف شودومهمترین نکته اینکه از کم خوری وپر خوری پرهیز شود .

صادقی افزود: یکی از مهمترین وظایف مواد غذایی دریافتی تامین انرژی مورد نیازسلولهای بدن می باشدکه کربوهیدراتها وچربیها وپروتئینها چنین نقشی در بدن دارند

از مصرف زیاد مواد قندی ساده مانند زولبیا وبامیه وانواع شیرینیجات خصوصا در وعده سحری اجتناب نماییم چون مصرف زیاد این مواد ابتدا سبب افزایش قند خون وسپس موجب افت قند خون می شودوتوانایی یادگیری در افراد را درطول روز کاهش می دهد

این کارشناس تغذیه خاطر نشان ساخت: هنگام افطار مصرف غذاهای سبک ومختصر شامل گروهای اصلی غذایی شیر ولبنیات ،میوه وسبزی ،نان وغلات توصیه می شود علاوه بر ان مصرف فرنی وشیر برنج در هنگام افطار مناسب می باشد .استفاده از مواد غذایی آبکی مانند سوپ کم چرب ،اش دارای حبوبات کم وحلیم بدون روغن ومایعات در هنگام افطار وسحر باعث حفظ تعادل آب ومواد معدنی فرد روزه دار میشود .

استفاده از سبزی ومیوه در هنگام افطار وفاصله بین افطار تا سحر باتوجه به اینکه منبع خوبی از آب وفیبر می باشند برای دستگاه گوارش مفید بوده ومانع بروز پبوست در افراد می شود مصرف سبزی با توجه به دارا بودن مواد مغذی مختلف وآب فراوان علاوه بر تامین ویتامینها ومواد معدنی مورد نیاز بدن از تشنگی فرد در طول روز جلوگیری میکند .

ازمصرف مواد غذایی سنگین ودیر هضم ،پر چرب وسرخ شده به هنگام افطار خودداری نماییم وبهتر است از غذاهای آب پز وبخار پز استفاده شود .

بلافاصله بعداز اتمام سحری از نوشیدن چای پررنگ اجتناب نمایید زیرا هم جذب اهن را کاهش می دهد وهم مصرف زیاد چای در سحر باعث افزایش دفع ادرار ودفع مواد معدنی مورد نیاز بدن وبروز تشنگی در طول روز می شود .

 


منبع : شبکه بهداشت و درمان شیروان چاپ مطلب ارسال خبر به دوستان



رتبه بندی شما به مطلب فوق:

دیدگاه‌ها 0 نظر

این مطلب فاقد نظر می باشد.