حبوبات در صورتی که همراه با غلات مصرف شوند از نظر ارزش غذایی داراي پروتئین همسان با پروتئین گوشت می باشد ، با این تفاوت که فاقد کلسترول است و نقش مهمی در پیشگیری از بیماری های قلبی – عروقی دارد.
به گزارش « وب دا » مدیر گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه با بیان این مطلب در خصوص مزیت های دیگر استفاده از حبوبات بیان کرد : کلسیمی که در حبوبات وجود دارد باعث استحکام مقاومت استخوان ها و کاهش خطر پوکی استخوان می شود ، حبوبات همچنین منبع خوب آهن است که برای پیشگیری از کم خونی خصوصا در زنان و کودکان مفید است.
« نسرین علیزاده » تصریح کرد : حبوبات دارای مقادیر بالای فیبر غذایی و آنتی اکسیدان است که احتمال بیماری های غیرواگیر از جمله دیابت و انواع سرطان را کاهش می دهد.
وی با تاکید بر غنی سازی غذاهای روزانه با حبوبات افزود : به جای استفاده از برنج ساده ، مخلوطی از حبوبات به آن اضافه کنید ، درتهیه انواع خورشت ها نیز تنوع بیشتری از حبوبات می توان استفاده کرد ، به کوکو و کتلت هم حبوبات آسیاب شده بیافزایید .
این مسئول با اشاره به این که در پوسته حبوبات ماده ای به نام فیتات وجود دارد که باعث نفخ می گردد ، اظهار داشت : این ماده در آب به راحتی قابل حل است از این رو باید حبوبات را چند ساعت قبل از پخت خیس کرده و دوبار آب آن را تعویض نمایید ؛این عمل هیچ گونه آسیبی به ارزش غذایی حبوبات وارد نمی کند و نفخ حبوبات نیز از بین می رود .