تغذیه صحیح در ماه مبارک رمضان ضامن سلامتی و باعث برخورداری بیشتر از مزایای روزه داری است.
به گزارش وب دا مدیر گروه بهبود تغذیه دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: در ماه مبارک رمضان، رژیم غذایی نباید به نسبت قبل خیلی تغییر کند و در صورت امکان باید از غذاهای ساده و مغذی استفاده شود.
نسرین علیزاده تصریح کرد: اگر فردی دچار اضافه وزن می باشد، ماه رمضان فرصت مناسبی است تا با اصلاح رژیم غذایی ، وزن به حالت طبیعی برگردد .
وی با بیان اینکه با توجه به ساعات طولانی ناشتا بودن، باید غذاهای حاوی فیبر زیاد استفاده شود که به کندی هضم می شوند، خاطرنشان کرد: غذاهای دیرهضم معمولاً چند ساعت در دستگاه گوارش می مانند در حالیکه غذاهای سریع الهضم فقط 1 تا 2ساعت در معده باقی می مانند .
علیزاده غذاهای دیر هضم را شامل حبوبات و غلات مثل جو ، گندم ، جو دوسر ، لوبیا ، عدس ، برنج با پوست و غیره عنوان کرد که جزو کربوهیدرات های ساده طبقه بندی می شوند و غذاهای سریع الهضم را شامل قند و آرد سفید عنوان کرد که به این گروه کربو هیدراتهای تصفیه شده گفته می شود.
وی تصریح کرد: غذاهای حاوی فیبر عبارت از سبوس ، گندم سبوس دار ، غلات و حبوبات ، سبزی ها مانند لوبیای سبز ، نخود ،ذرت ، اسفناج ، برگ چغندر ، میوه های با پوست ، میوه خشک شده مثل برگه زردآلو ، انجیر ، آلو خشک و بادام هستند.
مدیر گروه بهبود تغذیه دانشگاه اظهار کرد: باید از همه گروههای غذایی مانند میوه و سبزیجات ،گوشت و حبوبات، نان و غلات و محصولات لبنی در رژیم غذایی استفاده شود.
علیزاده تاکید کرد: در این ایام از غذاهای سرخ کردنی و چرب، غذاهای حاوی قند زیاد، غذاهای سنگین در حجم زیاد و خوردن چای زیاد هنگام سحر پرهیز شود.