پایگاه خبری - اطلاع‌رسانی وب ‌دا - خراسان شمالی
چهارشنبه ١٣ تیر ١٤٠٣ -
»
اخبار زیر مجموعه های علوم پزشکی خراسان شمالی


گزارش بازدید وب سایت :

کاربران آنلاین : ۱۳۴ نفر

تعداد بازدید های امروز : ۲۴۶۲ مورد

تعداد بازدید های کل : ۳۴۹۴۴۱۷ مورد

گذشته آنرا سبب 6درصد سیاتیکا (سندرم با درد انتشاری از کمر به طرف باسن و قسمت خلفی و خارجی اندام تحتانی که شایعترین علت آن فتق دیسک بین مهره ای پایین کمر است و یا دردی که در هر جایی در طول مسیر عصب سیاتیک قرار دارد پیریفورمیس piriformis syndrome به دام افتادن عصب سياتيك بیماری است .این بیماری در زنان 6برابر مردان است.

آناتومی

 

عضله پیریفورمیس عضله کوچکی است که در عمق لگن و باسن قرار گرفته و از یک طرف به استخوان ساکروم یا خاجی و از طرف دیگر به قسمت های بالایی استخوان ران میچسبد. وظیفه عضله پیریفورمیس چرخش خارجی ران و دور کردن آن از محور مرکزی بدن است. اهمیت این عضله در درد های لگن و باسن ناشی از نزدیکی آن با عصب سیاتیک است.

درمان سندرم پيريفورميس

داروها : NSAID مثل بروفن يا ناپروكسن و ريلاكسان عضلاني مثل با كلوفن

فيزيكال تراپي : ورزشهاي كششي طول عضله پیريفورميس را كه دچار تنش و انقباض شده افزايش مي دهد و براي خلاصي از تحريك روي عصب سياتيك تجويز مي شود.

Acupuncture - Injection Technique - بوتاکس – جراحي

 پيشگيري: * Warm up - Flexibility - strengthening - rest and recovery

درمان سندروم پیریفورمیس با کاهش فعالیت های شدید ورزشی شروع میشود. به محض شروع علائم بیماری باید حرکاتی را که موجب افزایش درد میشوند کنار گذاشت.
گرمای موضعی در ناحیه درد و استفاده از داروهای ضد درد وداروهای ضد التهابی غیر استروئیدی هم میتواند در کاهش درد بیمار مفید باشند.مهمترین قسمت درمان این بیماران انجام نرمش های کششی بر روی عضله پیریفورمیس است. مهمترین نرمش های کششی عضله پیریفورمیس به صورت زیر انجام میشوند.