به منظور پیشگیری از ابتلا و گسترش بیماری تب کریمه کنگو در نگهداری و ذبح دام باید حتما به نکات بهداشتی توجه شود.
به گزارش « وب دا » کارشناس مسئول گروه بیماری های معاونت بهداشتی با اشاره به اینکه یکی از بیماری های قابل انتقال بین انسان و حیوان بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو است ، بیان کرد : انتقال بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو از طریق گزش یا له کردن کنه ها و یا تماس انسان با گوشت، خون و بافت دام آلوده و ترشحات حیوان و یا انسان آلوده صورت می گیرد.
« نیستانی » تصریح کرد : علائم ابتلا به بیماری به صورت تب ناگهانی، ضعف، درد شدید به خصوص در ناحیه پشت و کمر، کوفتگی و بی اشتهایی، تهوع و استفراغ، خونریزی زیر جلدی، خونریزی از لثه، بینی، ریه ، رحم و روده ظاهر می شود .
وی با بیان اینکه سلاخ ها ، قصاب ها و دامپروران ، بیشترین گروه مبتلا به بیماری تب کریمه کنگو می باشند ، افزود : عدم نگهداری دام در محیط زندگی ، محافظت ازگزش کنه ، جلوگیری از ذبح دام در معابر عمومی و خودداری از ذبح دام با دستان زخمی ، نگهداری گوشت تازه به مدت 24 ساعت در یخچال قبل از فریز کردن و رعایت بهداشت فردی و عمومی نقش مهمی در پیشگیری از این بیماری دارد.
«نیستانی » یادآور شد : در استان خراسان شمالی تا کنون گزارشی از ابتلا به این بیماری گزارش نشده اما رعایت اصول بهداشتی همواره الزامی است و باید در صورت برخورد با موارد مشکوک به مراکز بهداشتی و درمانی مراجعه شود.