پایگاه خبری - اطلاع‌رسانی وب ‌دا - خراسان شمالی
یكشنبه ٩ اردیبهشت ١٤٠٣ -
»
اخبار زیر مجموعه های علوم پزشکی خراسان شمالی


گزارش بازدید وب سایت :

کاربران آنلاین : ۱۱۶ نفر

تعداد بازدید های امروز : ۳۳۹۷ مورد

تعداد بازدید های کل : ۳۲۱۳۹۰۶ مورد

یكشنبه ٢٢ دی ١٣٩٨ ساعت ٨:٥٨ ق.ظ   ( بازدید : 420 نفر )

کارشناس گروه سلامت روان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، نسبت به واکنش موثر با افسردگی پس از زایمان و اقدام به موقع درمان، با مراجعه به روانپزشک هشدار داد.

به گزارش پایگاه خبری وب‌دا، شهین لنگری با بیان اینکه افسردگی پس از زایمان بسیار شایع است، اظهار کرد: از هر 6 زنی که نوزادی را به دنیا می آورند، یک زن مبتلا به این مشکل می شود.

وی علامت اصلی افسردگی پس از زایمان را احساس غمگینی مداوم و عدم علاقه به انجام دادن اموری دانست که تا قبل از آن فرد به راحتی انجام می داده است.

 وی اضافه کرد: در صورتی که این علائم تا بیش از دو هفته ادامه یافته و در عملکرد روزانه فرد اختلال ایجاد کند، به آن بیماری افسردگی اساسی گفته می شود.

لنگری کاهش سطح انرژی، کاهش توان تمرکز، اضطراب و بیقراری، کاهش یا افزایش میزان خواب، احساس بی ارزشی یا پوچی، احساس ناامیدی، احساس گناه و افکار خودکشی، آسیب به خود، تحریک پذیری و زود از کوره در رفتن، کاهش یا افزایش اشتها و غیره را از علائم افسرگی بعد از زایمان نامید.

وی خاطرنشان کرد: علائم این بیماری می تواند به شکل احساس درماندگی، گریه های طولانی و بی دلیل، احساس عدم دلبستگی به نوزاد و احساس ناتوانی در مراقبت و حمایت از نوزاد نیز ظاهر شود.

این روانشناس با تاکید بر اینکه افسردگی پس از زایمان قابل درمان است، اضافه کرد: این درمان ممکن است از طریق تجویز دارو توسط روانپزشک، درمان های روانشناختی و یا ترکیبی از دو روش صورت پذیرد.

لنگری یادآور شد: بسیاری از داروهای ضد افسردگی را نیز می توان در دوره شیردهی با تجویز روانپزشک مصرف کرد.

وی با بیان اینکه اگر افسردگی بعد از زایمان درمان نشود، ممکن است ماه ها و یا سال ها همراه فرد باقی بماند که بر رشد و تربیت فرزند نیز تاثیرگذار است، تصریح کرد: در صورت امکان افراد مبتلا باید با مادران دیگری که در شرایط مشابهی بوده اند صحبت کرده و از توصیه و تجربه های آن ها بهره گیرند.

کارشناس گروه سلامت روان معاونت بهداشتی دانشگاه اظهار کرد: مادرانی که افکار خودکشی و یا آسیب به خود یا نوزادشان را دارند، باید فوری به روانپزشک مراجعه کنند.

لنگری توصیه کرد: در این شرایط مادران باید با نزدیکان درباره احساسات و مشکلات خود گفت و گو کرده و از آن ها کمک و مشورت بخواهند.    

وی با بیان اینکه مادران مبتلا به افسردگی پس از زایمان باید هم از نوزاد و هم از خودشان مراقبت کنند، گفت: این افراد باید سعی کنند تا ارتباط خود را با خانواده و اطرافیان حفظ کنند و زمان زیادی را در کنار آن ها بگذرانند.

وی توصیه کرد: در این شرایط مادران باید فرصتی را برای گذراندن زمان خود در فضای باز بگذارند که پیاده روی همراه با نوزاد برای سلامت هر دو طرف بسیار مهم است.


منبع : ت1-1334آ چاپ مطلب ارسال خبر به دوستان



رتبه بندی شما به مطلب فوق:

دیدگاه‌ها 0 نظر

این مطلب فاقد نظر می باشد.