پایگاه خبری - اطلاع‌رسانی وب ‌دا - خراسان شمالی
سه شنبه ١١ اردیبهشت ١٤٠٣ -
»
اخبار زیر مجموعه های علوم پزشکی خراسان شمالی


گزارش بازدید وب سایت :

کاربران آنلاین : ۱۰۷ نفر

تعداد بازدید های امروز : ۳۰۱۵ مورد

تعداد بازدید های کل : ۳۲۳۴۳۳۰ مورد

شنبه ٢٦ آذر ١٤٠١ ساعت ١٤:٢ ب.ظ   ( بازدید : 231 نفر )

مدیر گروه مبارزه با بیماری‌های معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، راه‌های پیشگیری و کنترل فشارخون بالا را تشریح و اعلام کرد: فشارخون بالا به‌طورمعمول بدون علامت است، به همین دلیل فشارخون بالا «قاتل خاموش» هم خوانده می‌شود.

به گزارش وب‌دا، دکتر «فلوریا انفرادی» بابیان این‌که در موارد اندکی فشارخون بالا دارای علائمی است، افزود: این علائم شامل سردرد در ناحیه پس سر، سرگیجه، تاری دید، تپش قلب، خستگی زودرس، تنگی نفس شبانه و یا هنگام فعالیت، درد قفسه سینه، ادرار کردن بیش از یک‌بار در طول شب است.

 

وی با بیان اینکه فشارخون بالا دو نوع اولیه و ثانویه دارد، افزود: در نوع اول که 95 درصد بیماران فشارخونی را شامل می‌شود، علت فشارخون بالا مشخص نیست و عواملی مانند سن بالا، جنسیت، مصرف زیاد نمک، چاقی، دیابت و سابقه خانوادگی در ایجاد آن دخیل هستند.وی بابیان این‌که 5 درصد افراد دارای فشارخون بالا مبتلابه نوع دو این بیماری هستند، ادامه داد: در این گروه علت فشارخون بالا، اخلال در کار یکی از عوامل تنظیم‌کننده فشارخون است و درمان بیماری ایجادکننده ممکن است به برطرف شدن قطعی فشارخون بالا منجر شود.

 

وی عوامل خطر زمینه‌ساز بیماری فشارخون بالا را اعلام و عنوان کرد: سابقه خانوادگی، سن و جنس، مصرف زیاد نمک، میزان چربی خون، مصرف الکل، مصرف دخانیات، کم‌تحرکی، چاقی، دیابت، قرص‌های ضدبارداری خوراکی و استرس و فشار عصبی ازجمله این عوامل هستند.

 

وی با اشاره به اینکه خطر بروز سکته قلبی و مغزی در افراد که فشارخون بالا دارند، زیاد است ادامه داد: فشارخون بالا درصورتی‌که کنترل نشود، به رگ‌های مغز، قلب، کلیه و چشم آسیب می‌زند و همین‌طور منجر به بروز سکته‌های قلبی و عروقی می‌شود.انفرادی بابیان این‌که یکی از روش‌های اصلی کاهش و کنترل پرفشاری خون، پیروی از یک رژیم غذایی مناسب است، اضافه کرد: مصرف بیش‌ازاندازه نمک در برنامه غذایی می‌تواند منجر به پرفشاری خون شود همچنین مصرف انواع غذاها و سوپ‌های آماده یا کنسرو شده، فست فودها، گوشت‌های فراوری‌شده و تنقلات شور سرشار از نمک (سدیم)، فرد دچار فشارخون و پرفشاری خون می‌شود.

 

وی راهکارهای تغذیه‌ای برای کاهش فشارخون را نیز ارائه کرد و گفت: حذف نمکدان از سفره امری ضروری است و می‌توان با جایگزین کردن نمک با چاشنی‌ها و ادویه‌ها طعم غذا را بهتر کرد.وی ادامه داد: پرهیز از مصرف تنقلات شور مثل چیپس، انواع پفک، خیار شور و جایگزینی آن با محصولات کم یا بی‌نمک مانند غلات یا سبزی‌های آماده بدون نمک، استفاده از چاشنی‌هایی مانند لیموترش، آب‌غوره، نارنج یا سرکه به‌جای نمک، استفاده از گوشت تازه به‌جای کنسروها، توجه به برچسب مواد غذایی ازجمله راهکارهای تغذیه‌ای برای کاهش فشارخون است.

 

مدیر گروه مبارزه با بیماری‌های معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی بابیان این‌که فشار بالای خون دارای درمان دارویی و غیر دارویی است، اضافه کرد: تغییر الگوی تغذیه‌ای، افزایش فعالیت بدنی، کاهش وزن ازجمله درمان‌ها غیر دارویی فشار بالای خون است.

 

وی توصیه کرد: افراد فشارخون خود را در هر بار مراجعه به مراکز بهداشت و پزشک اندازه‌گیری کنند، مصرف میوه و سبزی را در وعده‌های غذایی روزانه قرار دهند و درصورتی‌که شیوه زندگی نامناسب دارند، با کاهش مصرف سدیم، نمک و چربی در رژیم غذایی، ترک مصرف دخانیات، کاهش چاقی، افزایش فعالیت بدنی، فشارخون خود را در حد طبیعی حفظ کنند.


منبع : وب دا چاپ مطلب ارسال خبر به دوستان



رتبه بندی شما به مطلب فوق:

دیدگاه‌ها 0 نظر

این مطلب فاقد نظر می باشد.